Verslagen / nieuws

NK Albergen 28-05-2016

Vrijdag 27 mei voor het eerst in de truck weer richting een NK. Na een winter waar wij absoluut niet stil gezeten hebben ging het zaterdag weer los. Wij kwamen aan de start met onze compleet nieuwe super klasse auto. Een F&S frame, Sadev bak, Reiger schokdempers en natuurlijk eigen Ford Duratec motor. Onze inzet voor dit seizoen is zoveel mogelijk meters maken en de sprinter te perfectioneren. Meedraaien voor het kampioenschap is niet waar wij mee bezig zijn voor seizoen 2016. Een goed en betrouwbaar concept creëren, daar gaan we voor.

Klaas en Rients staan ingeschreven als equipe en hebben voor afgaand aan het seizoen beide maar twee manches gereden in Zuidwolde.  Dit is niet veel  maar meer tijd om vooraf te trainen was er niet.

Albergen 2016 9 Albergen 2016 2

Vol goede moed op naar Albergen en besloten dat Klaas dit NK zou beginnen. Natuurlijk waren wij weer met een aantal vaste trouwe leden van ons team. Super dat er een mooi team is ontstaan over de jaren waar wij altijd op kunnen rekenen. Binnen ons team doet ieder z’n eigen ding en zo verloopt alles goed zo’n weekend.

Na een gezellige vrijdagavond waar natuurlijk veel bijgepraat moest worden kwam de voor bijna iedereen zo spannende zaterdag. Matchday….! Wie gaan er dit seizoen echt hard, welke klassen moet er echt gestreden worden, en natuurlijk wie gaan er aan het eind van deze 1ste NK met de volle 32 punten richting huis..?

Voor Klaas begon de 1ste manche vanaf de 1ste startrij. Vol spanning stonden we daar met z’n allen aan de kant te wachten tot ze groen licht kregen.

Albergen 2016 8

Klaas z’n start was goed en hij dook als 2de de bocht in. Deze plek wist hij vast te houden en kwam dus ook op P2 over de finish. Een fantastisch begin! Te mooi om waar te zijn..?… Ja dus.. Volgens systeem van organisatie rolde de auto voor het groene licht en dus valse start..

Dan de 2de manche. Vanaf de achterste rij zo ff naar voren rijden dat zou geen optie zijn en dat was ook al snel duidelijk. Het stof en het zware zand maakte de omstandigheden zo dat het toch belangrijk zou zijn om er na bocht 1 meteen goed bij te zitten. Klaas reed vanaf de start iets terughoudend en dook bij bocht 1 binnendoor. Hierdoor kwam hij uit op P6. Daarna volgde er snel een code rood door een crash van Pijnenburg.  Dit betekende een volledige herstart en wederom zou Klaas zijn best moeten doen om vanaf achteren een goede plek te kunnen bemachtigen. Weer opgesteld, lichten op groen en daar gingen ze weer. Een nog betere start met dezelfde strategie bracht Klaas naar P4. Super goed begin van deze tweede rit. In de voor laatste ronde zette Klaas de sprinter aan de kant. De temperatuur steeg volgens Klaas en hij wilde geen risico nemen. Ook kwamen er natuurlijk wat kleine kinderziektes naar boven. Bij terugkomst bleek ook nog eens dat één van Klaas zijn vingers geen kant meer op wilde. Deze wilde niet meer buigen en werd ook dik. Geen zicht meer op een finale plek…..

Dit alles deed ons en vooral Klaas besluiten geen 3de keer meer aan de start te verschijnen op deze NK. De sprinter gaat weer nagekeken worden en zeker ook nog verbeterd. We gaan op naar NK nr 2! Met een toch wel voldaan gevoel terug naar het Friese Balk. De 2de NK zal gehouden worden in Lopik op 18 juni!

Albergen 2016 1 Albergen 2016 5

Dus nog niks in uw agenda? Kom dan langs in Lopik! U bent er dan zeker van dat u mooie wedstrijden krijgt te zien, veel spanning en sensatie!

Ook via deze weg willen wij onze sponsoren alvast bedanken voor het vertrouwen in ons.

Albergen 2016 4 Albergen 2016 3

 

1J0A8526foto-tads (Small) 1J0A8519foto-tads (Small) 1J0A7554foto-tads (Small) 1J0A7541foto-tads (Small) 1J0A7583foto-tads (Small)NK Albergen_0545NK Albergen_0554NK Albergen_0564NK Albergen_0835NK Albergen_0870NK Albergen_0873