Verslagen / nieuws

De stand van zaken in het NK autocross en NK karten

Nog een paar dagen en dan is de tweede ronde van het Eurol-VEKA NK autocross daar. Deze valt samen met de vierde ronde van het NK 2-takt karten.

De eerste NK was voor ons helaas geen succes. De sprinter bleek wat kleine kinderziektes te hebben en hierdoor hebben wij 2 manches gereden en de derde helaas moeten laten gaan.  We hebben hard gewerkt aan de auto om deze te verbeteren en gaan er aankomend weekend weer vol voor. De tweede NK wordt gehouden in Benschop (Lopik) en is een klei baan. De cross begint mooi op tijd om 9:30. Zeker de moeite waard om te komen kijken.  Het is een aantal jaren geleden dat er in die buurt een NK gereden werd. Na de laatste NK van Lopik gingen wij met 29 pnt en dus 2de plek weer richting het Friese Balk. Benieuwd wat dit weekend gaat brengen.

Alweer de 4e ronde van het NK 2-takt karten. Daan doet het de laatste wedstrijden erg goed. Duidelijk is dat hij steeds meer ervaring krijgt in het rijden van wedstrijden en dat hij steeds meer van zich af gaat bijten. De laatste NK reed hij op de zaterdag een 4de tijd in de kwalificatie. Race 1 bracht hem een 4e plek, race 2 en 3 een 6de plek. Dit betekende een 5de plaats over de hele dag en een beker! Daan zijn beste prestatie in de Micromax tot nu toe. Aankomend weekend is de NK op Circuit Erftlandring te Kerpen (D). Hier heeft Daan één keer eerder gereden in de Cadet klasse met de 4-takt. Voor hem dus niet een heel bekend circuit maar zaterdag is er ruim voldoende tijd om te trainen. Op naar een weekend vol spanning en strijd. Want dat is er zeker in de Micromax klasse. Als u het karten live wilt volgen houdt dan onze Facebook in de gaten, daar komt een link op en ook het tijdschema voor de wedstrijden van zondag.
Natuurlijk houden wij u weer op de hoogte via onze Facebook account. Van de NK autocross zal dan ook op deze website een wedstrijd verslag verschijnen.  Wij wensen iedereen veel succes en  sportieve wedstrijden toe!! Tot zondag..!

foto van de 1ste NK te Albergen

NK Albergen_0835

Tussenstand na 3 wedstrijden bij de Micromax NK-2takt karten
tussenstand Karten