Verslagen / nieuws

25/26 juni Terwolde

25/26 juni Terwolde

De donderdag voor het altijd zo mooie Terwolde ging onze truck al vanuit Friesland die kant op. The big boss Hendrik, Beco en Freek met z’n drieën. De meesten van ons volgden de vrijdags eind van de middag. Het was toch wel ff afwachten wat het weer ons zou gaan brengen. De dagen voor afgaand aan het weekend was het mooie weer ver te zoeken. De voorspellingen voor het weekend waren eerste prachtig maar hoe dichter we er bij kwamen hoe minder die ook al werden. Dit bleek later ook wel want het weer heeft inderdaad niet mee gezeten helaas…. Vrijdags gezellige avond gehad maar natuurlijk niet te laat gemaakt. Volgende dag er staan, “fit to compete”!

image

Zaterdags was het Rients die de sprinter ging besturen. Hij en Klaas rijden samen equipe met het NK maar zoals de meesten van jullie weten moeten ze echt nog vele meters maken om alles tip top te krijgen. Terwolde leek ons een mooie kans hiervoor. Dit zou dan Rients zijn tweede keer worden in onze nieuwe Fast& Speed auto. De zaterdags begon wat het weer betreft oké en Rients mocht vanaf de achterste rij zijn dag beginnen. Een zeer goede start en 1ste bocht brachten hem naar P2. Deze heeft hij niet meer weggeven en kwam dus ook als 2de over de finish lijn. De tweede manche toch echt al op een natte baan want ook in Terwolde was het begonnen met regenen. Vanaf de tweede rij een goede start maar Rients kwam niet echt door. Later zakte die zelfs iets af en kon niet goed meer mee komen. Tsja met twee lekke achter banden is dat ook niet gek. Rients kwam terug en begreep er zelf natuurlijk niks van, sturen ging niet, bochten rijden niet, snelheid was weg en slingeren. Toen we hem vertelden wat er aan de hand was snapte hij inderdaad dat daar niet mee te rijden valt. Beide achter banden lek komt niet vaak voor en daar is dus ook vast iets mis gegaan. Sprinter klaar maken voor de 3de manche en ondertussen kwam er steeds meer water naar beneden vallen. Voor het zover was besloten geen 3de keer aan de start te verschijnen vandaag. De kans op schade is groot aangezien niemand met zo’n gladde baan 100% controle heeft over zijn eigen auto. Ook was ons doel om te testen en dus meters te maken. Dit viel weg en vandaar deze beslissing. De zaterdag heeft Rients dus maar weer 2 keer gereden waarvan  alleen de 1ste keer een beetje zoals het hoort en zonder pech. Moet zeggen dat Terwolde voor Rients vaak pech betekent  en als hij twee dagen rijdt 1 dag geluk en toch ook vaak 1 dag alleen maar blubber!!!

 

 

image
J
arige Amber!

De zondag was het Klaas zijn beurt om in klasse 10 de sprinter de baan rond te sturen. Klaas had voor het geval dat zijn oude overall maar aangetrokken. De zondag begon met goed weer en wij hadden een jarige in ons midden! Amber, dochter van Rients werd 9 jaar en dus slingers opgehangen en er was taart!!! Cadeautjes voor Amber en daarna weer terug naar waar we voren kwamen. Klaas zijn 1ste manche startte hij vanaf de voorste rij en met een kopstart als 1ste de bocht in. Bocht uit komend zat er een andere coureur aan de buitenkant en die verloor de controle over zijn sprinter. Hij kwam naar binnen draaien en schepte Klaas zo de lucht in. Resultaat daarvan was dat Klaas omgekeerd op de baan stond, iedereen moest laten gaan en daarna als laatste zijn rit kon vervolgen. Duidelijk voor ons aan zijn rijden te zien dat hij “not amused”was. Klaas kon vrij snel weer aansluiten en kon nog als 6de over de finish komen. Terug bij de truck toch nog lichtelijk gepikeerd en ook de anderen in ons team. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal maar zijn niet nodig en onze auto leek zo goed dus daar lag het niet aan.

Daarna kwam er regen, niet hard maar wel een hele tijd. Velen verlieten zonder te twijfelen het terrein en gaven het op. In alle klassen liep de deelnamen erg achteruit.

image

Voor ons gevoel moesten we het  een kans geven. Alles was al vies, we waren er toch al, de baan leek nog te doen, en de regen leek niet echt door te zetten. Daarnaast weet toch ook bijna iedereen wel dat de baan in Terwolde super snel op droogt. Dit was nu ook het geval. En dus gingen wij voor de 2de ronde!  Klaas reed vanaf de start tot de finish rond op P2 en zo was dit een fijne ronde. Niet geheel tevreden over de grip dus voor de 3de manche in ieder geval andere banden.

image

Het duurde allemaal lang, dit ook omdat wij normaal in 2 klassen rijden en nu maar in eentje. De tijd die er dan tussen zit op zo’n cross als Terwolde met groot deelnemers veld is lang. De start van Klaas zijn 3de manche was niet normaal zo snel en goed. Hij kwam als 1ste de bocht uit richting chicane. Daar verloor hij snelheid en stuur. Bocht nr 2 kwam er iemand eigenlijk te  hard binnendoor dat deze Klaas helemaal naar buiten duwde. Klaas kwam in de wal terecht. Vervolgde zijn weg maar reed daarna van de baan. Wij dachten schade van de touche maar dit bleek niet zo te zijn. Meteen bij de start hoorde hij een harde knal maar wist zo snel niet wat dit was. Alles leek verder oké en de display gaf geen rare dingen aan. Bij het sturen merkte Klaas dat er iets niet klopte. Het voordiff was alles behalve nog in de staat zoals het hoort. Dus de inhaalactie van de andere coureur was niet netjes maar zeker niet de reden van de schade en einde manche nr3.

image image

Seizoen 2016 begonnen met het doel om meters te maken  en het aller beste uit onze auto te kunnen halen. Zoals eerder gezegd is de snelheid er zeker maar tot nu toe zit het allemaal niet echt mee. Wij hopen dat we in ieder geval het volgende NK fijn onze rondes te kunnen rijden en dan steeds meer komen te weten over wat onze Fast& Speed in zich heeft. De schokdempers van Reiger waar wij mee rijden zijn we zeker erg tevreden over. De ligging van de sprinter is echt super.

Als laatste niet te vergeten onze Seat die ook in Terwolde aan de start stond met freerk achter het stuur. Dat avontuur was helemaal snel afgelopen. Freerk reed zaterdags in Klasse 2 en 3 tweemaal een 3de plek met de 1st manches. De tweede keer dat hij een rit voor klasse 3 wilde gaan rijden viel hij uit. Deze technische problemen waren niet op de cross op te lossen en dus zijn ze de rest van het weekend niet weer in actie geweest.

image image
Onze nieuwe tent bovenop de truck!

De volgende NK is 9 juli in Rosmalen. Wat zou het toch voor iedereen mooi zijn dat we dan lekker droog weer hebben. Iedereen veel succes met alle voorbereidingen en zie jullie op de autocross!!!