Verslagen / nieuws

NK Rosmalen 9-7-2016

Natuurlijk zoals altijd de vrijdags op naar Rosmalen. Zoals eerder genoemd waren we opgesplitst omdat Daan ook NK karten had in Spa. Dus met een kleiner
groepje die kant op gegaan. Het weer leek goed en zaterdags was dit ook super. Rients ging zijn 1ste NK rijden in deze sprinter.

1ste manche vanaf de voorste rij een tweede plek bemachtigd. Door een crash van een andere coureur een complete herstart en dus nogmaals vanaf de 1ste rij. Ditmaal stond er niemand naast hem en was hij de enige op die voorste rij. Een goede start van Rients en als 1ste de bocht in. De coureur op plek nr 2 wilde meteen zijn slag slaan. Deze ging Rients binnendoor voorbij maar niet zonder slag of stoot. Eigenlijk kwam hij te hard in en kon de binnenlijn niet vast houden. Een flinke touché en Rients raakte helemaal van zijn lijn naar de buitenkant. Terug in de wedstrijd op plek 4. Hierna nog 1 in kunnen halen en dus als 3de over de finish.
13626511_630846927096541_5945372471155174608_n
De schade aan het zijrek na de 1ste manche is natuuurlijk voor de 2de rit weer hersteld.

De keus dat Rients deze wedstrijd ging rijden is in ieder geval wel de juiste geweest. Om te rijden een technische baan waar Rients echt plezier in heeft en Klaas toch minder. De diepe chicane die de organisatie had aan gelegd bleek een uitdaging voor meerdere rijders. Iedere ronde de juiste lijn weer pakken viel zo te zien nog niet mee. Dan de 2de manche…Rients mocht deze beginnen vanaf de achterste rij in het midden. Een goede start zorgde ervoor dat hij precies tussen andere rijders kwam maar niet ver genoeg om voorbij te steken. Dus moest hij even een stapje terug doen. Het resultaat bij de finish was een zeer nette 7de plek. Een goede rit van Rients en weinig laten liggen.

13600228_630896453758255_3570996087213525189_n

De laatste en dus 3de manche. Een mooie start en in Rients zijn voordeel 3 met een valse start. Gelukkig was zijn concentratie goed en bleef hij staan tot de lichten echt uit waren. Een mooie wedstrijd en deze eindige op P5. 2 van de 3 met een valse start waren voor Rients geëindigd en dus schoof hij door naar P3. Op naar de finale! Nog een keer rijden en dat is altijd in je voordeel met een nieuwe auto waar je nooit genoeg mee kunt testen.

uitslag M3 Rosmalen

 

13606918_630946663753234_3947303036194387497_n
S
tart opstelling Finale!

 

Ondanks dat er een mooie baan lag waren de finales iets tam. Er werd hard gereden maar echte strijd en stuivertje wisselen was er in de meeste klassen niet bij. Ook in de finale superklasse was dit het geval. Een mooi sterk deelnemersveld stond er aan de start. Vanaf deze start liet Rients toch een aantal plaatsen liggen. Hij kwam er als 8ste in en kwam als 13de uit de 1ste bocht. Hij had bij het in gaan van bocht nummer 1 een flinke kluit tegen zijn hoofd aan gehad. Deze was zo hard dat dit hem toch echt uit concentratie bracht. De weg vervolgen was geen probleem maar wel met een paar plaatsen verlies en een kapotte bril. De inhaalrace die hij daarna deed was voor ons echt prachtig om te zien. Rients reed strakke lijnen ieder rondje weer. Hij had moeite met de coureur die op P12 reed. Deze had niet meer snelheid maar inhalen was nog lastig. Uiteindelijk onder de finish vlag door op P10!

Na een goede dag waar wij geen schade hebben gereden, vier keer aan de start hebben gestaan keken wij zeer tevreden terug op het resultaat!

Wij zullen met de 3de NK in Lochem zeker weer aan de start staan! Ook komen dan tussendoor de updates weer op onze Facebook pagina. Wilt u meteen op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de dag zelf?? Like onze Facebook pagina!

Op naar NK nr 3!!!