Verslagen / nieuws

1ste test Langeveen

De eerste test ronde voor seizoen 2017 zit er weer op. Gisteren stonden wij aan de start in Langeveen. Zoals velen van jullie waarschijnlijk al wisten is er dit jaar geen equipe Postma maar is Klaas de enige die de sprinter gaat besturen.

Een echte zandbak was het zeker in Langeveen. Er lag een mooie baan maar dus wel zwaar. We hebben veel verschillende banden kunnen proberen. De ene band pakte zeker beter uit dan de andere. We stonden in één van de manches vooraan maar achteraf met de verkeerde banden. Dit was meteen duidelijk met de start. De manche voorafgaand aan deze hadden we een goede start maar dit bleef nu uit. Jammer maar natuurlijk wel fijn dat dit zo duidelijk was. Voor ons een goede leer en dit kunnen we weer meenemen naar een eventuele volgende zandbaan. In de finale hadden we tot dus ver nog de beste afstelling en ook banden keuze. KLaas eindigde in de finale op een 3de plek. Het zand rijden is absoluut niet Klaas zijn favoriet maar ook dat moet getraind worden natuurlijk.

Over het algemeen kijken we terug op een geslaagde test maar zijn zeker nog niet geheel tevreden. Er moeten nog wat dingen gewijzigd zodat alles beter aan voelt en we ook harder kunnen gaan. Voor het NK seizoen begint gaan we nog een aantal keren rijden en hopelijk ook nog klei banen mee pakken.

Natuurlijk houden we jullie van alles op de hoogte!