Verslagen / nieuws

NK Pieterzijl mei 2017

Vrijdag was het eindelijk zo ver. We mochten richting Pieterzijl waar de 1ste NK van dit seizoen plaats ging vinden. Dit jaar geen equipe maar is het alleen Klaas die de sprinter gaat besturen. De weersvoorspelling leek uiteindelijk toch goed dus op naar een mooie dag autocross. Zoals traditie de vrijdagavond een BBQ met een drankje. Eindelijk weer de gezelligheid die we de hele winter hebben moeten missen.

Zaterdagmorgen was er meteen een zonnetje. Het beloofde een mooie dag te worden, wat het weer betreft in ieder geval. Klaas mocht in de 1ste manche vanaf de achterste rij starten. Hij kwam er super mooi doorheen. Met de goede grip kwam hij goed naar voren en eindigde als 4de in deze manche. De sprinter voelde veel beter aan als de laatste test cross in Kerkdriel. Goed begin en dus leek het er op dat we vorderingen hebben gemaakt.

Manche nr 2 startte Klaas van de voorste rij. Vlak voor hij naar de startopstelling moest nog banden gewisseld. Tot dat moment was er steeds nog twijfel over welke het zouden worden. De start was goed maar niet geweldig. Dit door de banden keuze. Daar tegenover stond wel dat de grip na de start perfect was.  Een mooie strijd bracht hem als 2de over de finish. Dit bracht Klaas en ons nog meer moed en we konden bijna niet wachten tot de 3de manche… Toen kwam de regen en hagel ineens met bakken naar beneden. De cross werd stil gelegd en de baan lag er verzopen bij. Andere klassen mochten na de pauze van start en die hadden het zeker niet makkelijk. Wat een glijpartijen op de baan… Gelukkig voor ons duurde het even voor de Superklasse aan de beurt was.

Op naar de startopstelling, en opstellen op de 2de rij. Klaas was erg goed weg maar na zo’n 20 meter zagen wij dat Klaas in hield en even erg slingerde. Wij konden alleen maar raden wat er aan de hand was. Wel dachten wij te zien dat zijn bril af was. Een teleurstellende 9de plek was het resultaat van deze manche. Toen Klaas terug kwam bleek ons vermoeden waar. Hij had zo’n dikke kluit op z’n bril gekregen dat deze meteen kapot sloeg. Zonder bril verder dus maar dat is nooit echt een succes.

Het wachten op de uitslag van de 3de manche duurde lang, ook omdat wij natuurlijk heel benieuwd waren wat de schade was van die 9de plek. Klaas stond als 11de in de finale. Ai wat een domper…. Zijn startplek zou dus op de achterste rij zijn.

Finale…!!! Natuurlijk vol goede moed, je weet maar nooit hoe het gaat lopen. Klaas zijn start was goed maar kwam niet ver naar voren aan die binnenkant. Hij hield de hele eerste bocht strak de binnenkant (want dit was de enigste optie) tot hij in de rondte ging. Als laatste mocht hij zijn weg vervolgen. In de volgende bocht kwamen er drie in mekaar en Klaas kon deze mooi weer voorbij. Vrij baan en vrij zicht voor hem, rijden maar! Toen een code rood en herstart op de baan. Hij startte op de 10de plek en was dus wel alweer iets opgeschoten. Niet onbelangrijk, hij had weer aansluiting met de rest. Goede herstart en iedereen weer dicht bij mekaar. De eerste vijf liepen wel weg bij de rest. Klaas reed alsof zijn leven er vanaf hing. Strakke lijnen en dus mooie rondes. Versluis en nog een paar moesten het ontgelden. Hij kwam terecht op P6 en had zicht op de top 5. Iedere ronde kwam hij zichtbaar dichterbij, maar zo lang zou de finale niet meer duren. Waar het vandaan kwam, geen idee maar hij schoot als een kanon over de baan. Toen hij aangekomen was bij de nr 5 was het nog maar 1 ronde. Rechte stuk opkomend voor de finish zag Klaas dat Mike Bartelen nog een fout maakte zo vlak voor het eind. Klaas als 5de over de eindstreep…!! Wij hebben gejuicht alsof we hadden gewonnen. Wat een finale om te zien. Het lag allemaal zo dichtbij mekaar en was echt spannend.

We kijken terug op een mooi weekend. Het begon goed en daarna hadden we even een tegenslag maar eindigde toch weer mooi!

De volgende NK is in Gersloot. Wederom voor ons niet ver weg. Iedereen succes met het voorbereiden en zien jullie in Gersloot!

Als laatste willen we via deze weg iedereen nog bedanken voor alle leuke reacties en dergelijke die wij altijd lezen op onze FB pagina. Het is leuk om te zien dat onze berichten worden gewaardeerd en velen altijd mee lezen gedurende zo’n cross dag…

 

NK Pieterzijl 2017 2 NK Pieterzijl 2017 3