Verslagen / nieuws

NK Gersloot 10 juni 2017

Afgelopen weekend wederom een NK niet ver van huis. Vrijdag op naar het cross terrein en daarvoor hoefden wij maar een half uur in de auto. Heerlijke luxe…. Een echte zandbaan lag daar op ons als coureurs te wachten. Theoretisch gezien niet de meest geschikte baan voor ons maar natuurlijk had Klaas er zin in.

De 1ste manche mocht Klaas meteen vanaf de voorste rij starten. Hij kwam als 2de bij de 1ste bocht maar door de volle laag zand in zijn gezicht week hij te veel uit naar de buitenkant. Hij viel terug naar P4. Op die plek is hij ook over de finish gekomen. Niet slecht vonden wij zelf… De tweede manche moest Klaas vanaf de achterste rij komen vanuit het midden. Hij kon op een 6de plek komen en dat ook vast houden.

NK Gersloot 1 NK Gersloot 2

 

Dus een P4 en een P6 tot nu toe. Voor iedereen een zware baan waar inhalen een echte uitdaging bleek en voor de meesten ook geen optie. In de superklasse zijn de verschillen op een zandbaan groter dan op klei. De ene heeft iets minder pittige manches dan de ander maar dat hoort er bij. Ook je startplekken in de drie manches zijn van belang voor je eindresultaat na die drie rondes. Klaas had helaas niet 1 manche beetje geluk dat hij een extra puntje mee kon pakken maar daar moesten we het mee doen. Er waren drie met 40 punten op de uitslag na 3 manches. Klaas kwam uit op een 13de plek voor de finale. Wederom laatste rij net als in Pieterzijl. Het resultaat in Pieterzijl was nog een 5de plek maar dan zou hier een wonder moeten gebeuren. Klaas was bij de start goed weg maar zette niet door ivm echt 0 zicht. Hij reed op een 12de plek plek toen er een code rood kwam. Een goede herstart en een paar uitvallers brachten hem naar P9. Door een valse start van Versluis met de herstart schoof Klaas nog een plek op. Ook hadden wij blijkbaar een telfout gemaakt want op de einduitslag stond Klaas als 7de!!

NK Gersloot 4 NK Gersloot 3 NK Gersloot 5

Voor een zand baan wat niet Klaas zijn sterkste punt is zijn wij zeer tevreden met deze plek. Een podiumplek en dus bij de 1ste drie is waar wij voor willen gaan maar die gaat er vast nog komen. Iedereen weer bedankt voor het volgen van onze Facebook updates. Team bedankt voor het gezellige weekend! Organisatie van deze NK was top voor mekaar en alles verliep soepel. Bedankt GFTO.. Op naar Rosmalen… NK nr 3…!!!

NK rosmalen 20171