Verslagen / nieuws

Masters Terwolde juni 2017

Autocross weekend Terwolde, daar kijken de meeste autocrossers altijd naar uit. Ook wij keken uit naar het altijd mooie weekend. Het leek alweer niet super mooi weer te worden. Dit is de laatste jaren helaas iedere keer het geval. Donderdag avond gingen de eersten van ons team richting Terwolde, traditiegetrouw… Vrijdags volgden de meesten en de laatsten van ons arriveerden de zaterdagochtend. Klaas ging rijden in de sprinter maar ook onze Seat was mee en daar ging Freerk in rijden.

 

IMG_3174 (Small)IMG_3173 (Small) IMG_3171 (Small)IMG_3177 (Small)

De zaterdagochtend begon wat het weer betreft redelijk maar al snel kwam er motregen uit de lucht vallen. De baan in Terwolde lag er zoals altijd mooi bij maar deze kan zoals velen weten niet veel water hebben. Al de drie keren dat Klaas moest rijden had hij de pech dat dit net na of in een regenbui was die tussen de motregen door kwamen. Het resultaat was er niet minder om. Klaas had hele goed starts en werd 2X2de. Toen we toe waren aan de 3de manche was de baan een glijbaan geworden, de snelheid was er uit en voor het publiek werd het er ook niet leuker op. Klaas ging er wel voor, want ja punten rijden voor je startplek van de zondag is toch ook belangrijk. Hij kon een 3de plek bemachtigen in deze manche. Hiermee een goed dag resultaat behaald en een plek bij de eerste vijf. Dit betekende ook een startplek in de Cuplauf. ( Een finale van tussen de nummers 1t/m5 van meerder klassen ) Alleen hier had Klaas echt geen zin meer in en ook het team vond het wel best als hij niet ging rijden. De auto klaar maken en ook schoon maken was zo’n klus na die 3de manche en het was niet van belang voor de zondag. Klaas had zijn bril kapot en had geen droog stukje overal meer aan.. Vele redenen dus om het die dag te laten voor wat het was… De sprinter schoon gemaakt en met z’n allen opgeruimd. BBQ aangezet, biertjes uit de koelkast en klaar voor de gezelligheid!

IMG_3215 (Small) IMG_3231 (Small) IMG_3225 (Small) IMG_3224 (Small) IMG_3220 (Small) IMG_3250 (Small) IMG_3251 (Small) IMG_3236 (Small)

 

Na een gezellige zaterdagavond de dag begonnen met een ontbijt. Hans Kranenburg had zoals altijd voor iedereen een gebakken eitje. Na het ontbijt waren we vol goede moed en klaar voor een nieuwe dag. Wel had het ‘s morgens nog even flink geregend en zaten we vaak angstvallig op buienradar te kijken. Het leek mee te vallen maar of dat ook echt zo zou blijven..

Klaas begon de zaterdag vanaf de voorste rij. Hij had een geweldige start op een mooie droge baan. Een kopstart en deze plek niet meer uit handen gegeven. Hiermee had Klaas een plek in de halve finale op de voorste rij. De sprinter ligt echt perfect op de baan, mede natuurlijk door de Reiger schokdempers die hun werk zeer goed doen. De afstelling is super voor mekaar en de sprinter voelt goed aan.

IMG_3247 (Small) IMG_3249 (Small) IMG_3263 (Small)

 

Na lang wachten (uren) was het eindelijk zover, de halve finale! Klaas had een mooie start maar hij niet alleen. Moos Kroon kwam voor Klaas de eerste bocht uit. Wat een fantastische strijd was dit. Af en toe naast mekaar en weer achter Moos.. Ze lieten mekaar gelukkig heel maar af en toe zo close en echt spannend om naar te kijken. Uiteindelijk trok Klaas aan het langste eind en kwam Moos voorbij. Wederom als 1ste over de finish!!! Niet lang daarna was het tijd voor de finale. Maar voor Klaas de startopstelling opreed deed zich nog een probleem aan. Paniek en haast zijn de juiste woorden voor zo’n situatie.

\19442000_1432144216853855_2189685895424822872_oIMG_3262 (Small)
(foto1: Moos en Klaas strijdend voor P1 in halve finale)

Door de snelle reactie van onze teamleden kon Klaas in de auto blijven zitten en werd het probleem opgelost. Ready to go!! Dit moest wel een mega finale worden. Keiharde droge kleibaan en vier sterke rijders op de 1ste rij. Klaas, Pieter Poelstra die het hele weekend ook al heel sterk reed. Moos Kroon, die al een NK wist te winnen in de sprint 2000 en Mervin Klaassen die zeker niet rustig aan doet. Goede start maar Mervin zijn start was net beter. Die dook voor Klaas de 1ste bocht in. Enkele rondes achter Mervin gereden. Zoekende naar een opening om hem voorbij te kunnen. Aantal keren erg close als ze naast mekaar reden maar Mervin kwam steeds net voor hem uit. Achter de nummers 1 en 2 reed John Verberk en Moos lag op P4. Nog maar paar ronden te gaan en Mervin moest de strijd staken wegens problemen. Erg jammer voor de mooie strijd maar dit bracht Klaas wel naar P1! De snelle Verberk reed achter Klaas op P2 maar die reed niet heel dichtbij en vormde met nog dik 2 rondes te gaan geen bedreiging voor de overwinning. Klaas won de finale in Terwolde!!!!

IMG_3265 (Small) IMG_3267 (Small)
(foto1: Klaas met onze trouwe hoofdsponsor Willem Folkerts)
(foto2: Hans Kranenburg, vaste chauffeur van onze truck, sponsor Hans Kemker, big boss Hendrik Postma, Klaas, Willem, en teamgenoot Freerk Gijzen en Daan en Amber)

…. We waren gebleven bij die 1ste plek in de finale. De 1ste drie van de finale mogen starten in de Super finale. Dit is aan het eind van de zondag waar van iedere klasse de 1ste drie aan mee mogen doen. Deze worden opgesteld op de baan. De langzaamste klasse voorop, dan meters daarachter de volgende drie. Ook de ronde tijden tellen hierbij. De aller snelste start achteraan en dat betekent bijna een ronde achterstand op de voorste. Zover staan ze dus uit mekaar. Deze spectaculaire finale gaat maar liefst over 20 ronden.

Freerk die ook een erg goed weekend had met de Seat mocht plots ook mee doen aan deze Super finale. Hij deed mee in klasse 2 & 3. Wist voor beide klassen de finale te bereiken en werk ook nog eens 5de in beide klassen. Een zeer goed resultaat maar in principe niet genoeg voor de Super finale. Maar…. Als iemand van de eerste drie zich afmeld dan mag de nr4 en zo verder. Wat bleek, er waren twee in Freerk zijn klasse die niet mee wilden doen aan deze finale. Dus Freerk zijn auto moest snel nog klaar en hij mocht ook mee rijden!! Hoe gaaf is dat om met beide auto’s in de Super finale te staan!

IMG_3269 (Small)

De Super finale begon al niet goed. Iedereen stond klaar maar Freerk gebaarde dat hij weg gesleept moest worden. Hij kreeg de auto niet meer aan ivm problemen met de stroom en kon dus niet deelnemen helaas. Daarna ging het geweld los. Klaas ging heel goed. Hij kon John Verberk achter zich laten en reed richting de auto die op dat moment de nr 2 was Sander Borgonje. Moos Kroon reed op dat moment op P1. Toen ze de drukte wat voorbij waren en Klaas zich kon richten op een inhaalactie was de finale voor hem eigenlijk ook voorbij. Klaas reed bij het uitkomen van de bocht rechtuit de bult in. Wat baalden wij allemaal. Het leek zo mooi en volgens ons had het nog een mooie strijd kunnen worden tussen Moos en Klaas. Deze bleef uit en later bleek dat Klaas geen stuur meer had.

Uiteindelijk een mooi weekend gehad. Gezellig en met goede resultaten maar toch ook met een teleurstelling op het einde. Als team Postma met twee auto’s maar ook onze sponsoren deden mee, aantal vrienden waren er met een crossauto. Het was leuk met zo’n grote groep. Het weer op de zaterdag zat helaas niet mee maar de zondag was het gelukkig beter en in ieder geval goed genoeg om een mooie baan te houden. De organisatie had ook een aantal problemen en dit bracht helaas wel veel frustratie bij de rijders… Wij willen iedereen van ons team, sponsoren en de anderen bedanken voor dit mooie en ook zeer gezellige weekend.

We gaan ons nu klaar maken voor NK nr3!!