Verslagen / nieuws

NK Toldijk 29 juli 2017

Het seizoen 2017 is al een tijdje onderweg en ditmaal was Toldijk aan de beurt. We waren vrijdags weer vroeg die kant op gegaan en hadden een mooi plekje aan de baan. (later helaas zonder zicht ivm bord met uitslagen enz dat voor ons stond) Klaas had er zin in en de auto moest beter zijn dan vorige keer. De laatste NK was voor ons snel voorbij. Het duurde heel lang voor Klaas aan zijn 1ste manche mocht beginnen. Mede door de grote klappers die er allemaal waren en dus veel rode vlag. Na een aantal manches besloot de organisatie de baan aan te passen. De knik die op het stukje zat na de 1ste bocht werd er uit gehaald voor de veiligheid van de rijders. Hier waren volgens ons alle rijders het wel mee eens. Wij als team en ook Klaas vonden dit een goede beslissing ook al nam het natuurlijk wel veel tijd.

Klaas mocht deze NK beginnen vanaf de 2de rij. Hij had een goede start en kwam met nog twee richting de 1ste bocht (knik) in de baan. Met z’n drieën naast elkaar gaat niet en Klaas was de middelste dus van het gas want hij werd geknepen en kon net niet doorzetten. Twee bochten verder reed hij op een 6de plek. Uiteindelijk een 5de plek in deze manche. Niet geheel tevreden over de snelheid van de auto en dus de vraag wat we zouden wijzigen voor de 2de manche.

De 2de manche kwam Klaas vanaf de 1ste rij op een 3de plek terecht en dit veranderde niet. Wel kwam hij een paar keer naast Equipe Arentsen maar en voorbij ging net niet. Helaas was dit ook in de 1ste manche een probleem en later op de dag ook.

De laatste manche was vanaf de achterste rij. Op het einde van het rechte stuk ging iemand over de kop en werd er meteen rood gevlagd. Voor Klaas niet heel erg want hij had niet de juiste lijn en reed precies in het stof zonder zicht. Herstart kan in je nadeel zijn maar soms ook in je voordeel en dat was nu het geval. Met de herstart kwam Klaas al snel op P3 achter Snijder met daarvoor Blaauw. Het was de mooiste manche tot nu toe. Uiteindelijk haalde Snijder Blaauw in en ook Klaas kon hem nog voorbij. Zo was het bij de finish Willem Snijder, Klaas Postma en Bart Jan Blaauw. Een mooie uitslag vanaf de achterste rij vonden wij. Een andere banden keus bleek een zeer goede en Klaas voelde dat de snelheid hiermee echt top was.

Wachten op de uitslagen en daar stond Klaas als 6de op voor in de finale. Later werd dit nog gewijzigd naar een 7de plek. Wat er nou wel of niet klopte was voor de meesten onduidelijk maar we moesten het doen met een 7de startplek. Klaas had toch stiekem beetje gehoopt op voorste rij. Aangezien en veel een manche uitgevallen waren en hij een 2de, 3de en 5de plek had. De 5de plek is dan niet goed genoeg voor een startplek op rij 1.

Dan de finale!!! KLaas zijn start was oke maar kwam niet goed door naar voren. Met het uitkomen van de 1ste bocht lag hij op een 9de plek. Een ronde verder reed hij alweer op z’n startplek en dus 7de. Voor Klaas reed Willem snijder en daarvoor wederom Bart Jan Blaauw. Hier in Toldijk zijn deze blijkbaar aan mekaar gewaagd. Klaas probeerde binnendoor bij Snijder maar dat ging niet. Daarna buitenom maar dat werkte zelfs in zijn nadeel op bepaalde stukken van de baan. Niks te nadele van Snijder alleen was Klaas in deze finale op de baan in Toldijk de snellere en moest het toch ergens gaan lukken. Uiteindelijk kon Klaas de auto toch aan de binnenkant er naast zetten en Snijder voorbij. Daarna leek Snijder problemen te hebben en viel verder terug. Op jacht naar Blaauw. Deze was niet ver weg en Klaas reed een hele goede finale. Hij kwam nog dichtbij maar inhalen zat er niet meer in. Een mooie 6de plek voor Klaas!

Met een tevreden gevoel richting Friesland. We hebben nog 2 NK’s te gaan en staan 7de in het klassement. Op zich niet gek maar top 5 zou mooi zijn. Het seizoen is nog niet voorbij dus we gaan ervoor!
tussenstand NK

Zoals velen van jullie vast hebben gezien of gehoord is de sprinter te koop. Klaas heeft met de Superklasse ‘ niet het’ gevoel die hij wel had met de sprint 2000 en de kevers. Er is interesse in de sprinter maar nog niks is rond. Wij hopen iemand blij te kunnen maken met deze mooie en snelle sprinter. Zoals het nu lijkt staan wij in Gendringen gewoon aan de start en gaat Klaas weer vol gas!

Tot op de cross!!!

NK Toldijk 2