Verslagen / nieuws

NK Gendringen 19 aug 2017

Alweer de 5de NK van 2017! Het weer was de hele week al wisselvallig en dat zou waarschijnlijk ook het crossweekend zo zijn. Vrijdags werd de vrachtwagen zoals altijd naar Gendringen gereden door Beco (Hans). Natuurlijk was hij niet alleen en met de paar mensen die er vroeg waren was het tent opzetten een hele uitdaging. De harde wind en ook nog regen zorgden ervoor dat het niet echt makkelijk ging dit keer. ‘S avonds lekker de BBQ aan en daarna nog gezellig gezeten, ook met collega coureurs. Toen wij de BBQ aan hadden kwam er nog wel iets over ons heen wat op zich niet nodig was. Klaas lag al vroeg in bed want hij was niet fit. Klaas en wij hoopten natuurlijk dat hij de zaterdags weer oke zou zijn.
21171131_1775751665798230_905804370_o (Small) 21191158_1775751672464896_1730997373_o (Small)
foto: De donkere wolken die vrijdags over ons heen kwamen. En daar kwam toch een water uit!

Matchday! Deze zag er wat het weer betreft goed uit! We hielden net als velen buienradar goed in de gaten. Als ontbijt werden er lekkere eitjes gebakken en de big boss (Hendriks) was al snel weer met zijn hoofd bij wat en hoe voor de dag. Standaard loopt hij altijd alles na en zorgt dat de auto klaar staat voor Klaas.
NK Gendringen 18
Klaas mocht zijn 1ste manche starten van de 2de rij. Klaas had een goede start en kwam goed door. Wel moest hij ff ritme zoeken en wat een stof! Dit is voor iedereen hetzelfde dus zullen alle rijders ook gemerkt hebben dat het dichte stof was die je zicht flink belemmerde. Klaas reed naar een 3de plek waar hij en wij erg tevreden over waren.

NK Gendringen 15
De tweede vanaf de achterste rij. Wij allemaal in spanning want de start moet subliem en anders wordt een startplek op de voorste rij in de finale weer moeilijk. Lichten uit en gaan! Klaas zijn start was fantastisch. Hij reed van de 3de de perfecte lijn en bij uitkomen bocht 1 reed hij op een 2de plekje. Niet echt een spannende manche tot Klaas vanuit het niks ineens in de rondte ging. “O nee daar gaat z’n goede positie.” Hij moest wachten tot een aantal hem gepasseerd waren voor hij weer verder kon maar kwam nog goed terug op een 5de plek. Ondertussen had het ook geregend maar wanneer dit precies was weet ik niet meer. Wij hebben daar niet echt last van gehad en Klaas kon steeds op een droge baan rijden. Hij had zelf het idee dat hij op een natte plek ineens in de rondte ging. De baan is daar waarschijnlijk nog nat geweest en daardoor was de 2de plek ineens weg. Nog 1 manche te gaan en wel vanaf de voorste rij!

NK Gendringen 6 (Small)
Foto: De stofwolk waar Klaas in stond na zijn uitglijder

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Wij hebben dit seizoen nog geen 1 cross gehad dat er niet een klein beetje pech voorbij kwam. De 2de manche verliep niet vlekkeloos en de 3de manche al helemaal niet. Vanaf de start was Klaas niet heel snel weg en kwam achter een paar auto’s bij de 1ste bocht. Vlak voor hem had Peter Versluis een touche met een andere rijden en ontwijken was onmogelijk. Klaas moest natuurlijk goede punten halen voor de finale en ging door!! Hij reed eigenlijk over de sprinter van Versluis heen en kwam er wonder boven wonder nog goed vanaf ook. Wel leek er minder grip te zijn maar reed nog een sterke manche en eindigde als 2de! Zeer goed resultaat! De lekke band die hij bleek te hebben verklaarde de verslechterde grip. Op naar de finale..?!?!?!?
NK Gendringen C (Small) NK Gendringen C1 (Small) NK Gendringen C2 (Small) NK Gendringen C3 (Small) NK Gendringen C4 (Small) NK Gendringen C5 (Small) NK Gendringen C9 (Small) NK Gendringen C10 (Small)

Ja finale had Klaas te pakken maar wederom niet op de voorste rij. Die 5de plek in de 2de manche heeft hem veel punten gekost. Hij mocht als 8ste starten in de finale. Vooraf bedacht dat als er ruimte was hij vanaf de start vol voor de buitenkant zou gaan en zou kijken hoe ver dat hem zou brengen.  Dit wel op nieuwe banden waar hij geen ervaring mee had. We hadden de andere aan de kant moeten leggen omdat eentje stuk was gegaan zoals eerder gezegd. FINALE: Een matige start zorgde ervoor dat Klaas zijn plan meteen aan moest passen. Nog voor de 1ste bocht kwam er zelfs een tikje van achteren en daardoor schoot hij over de bult. Klaas kwam als laatste uit de 1ste bocht. Wat voelden wij een teleurstelling, wat een top auto en top coureur maar weer zit het niet 100% mee… Daarna reed hij als vanouds en kreeg zichtbaar meer gevoel over de nieuwe banden en meer vertrouwen. Toch nog een mooie 9de plek in deze finale te Gendringen!

In de tussenstand staan we op een best goede 7de plaats. Het feit blijft dat er veel meer in zit. Wij zijn erg tevreden over de ligging van de sprinter en ook de snelheid zit zeker goed. We hebben nog 1 NK te gaan en dan zit het seizoen er alweer op. Onze sprinter staat te koop en er is ook interesse voor. Mocht deze niet verkocht dan gaan wij verder en proberen er nog meer uit te halen!

Onderstaand nog een aantal foto’s en zien jullie op de cross!
NK Gendringen 10 (Small) NK Gendringen 16 NK Gendringen 13 NK Gendringen 14 NK Gendringen 5 (Small)NK Gendringen 17