Verslagen / nieuws

Eind verslag autocross seizoen 2017

Seizoen 2017 zit er op. Helaas is de laatste finale cross in Hoogkerk niet door gegaan. In de dagen voorafgaand aan die laatste NK zag waarschijnlijk iedereen dit wel aankomen. Het deed bijna niet anders dan regenen. De baan kon er niet goed bij liggen zoveel water was er gekomen en er kwam nog meer. Wij hebben een wat wisselend seizoen achter de rug. In het begin was het toch weer ff zoeken naar hoe het allemaal beter en sneller kon. Het seizoen verliep naar tevredenheid wat de auto betreft alleen het geluk was niet aan onze kant.

Een korte opsomming van ons seizoen. De 1ste NK in Pieterzijl meteen wel finale maar een uitglijder betekende dat Klaas met een achterstand op jacht moest naar de rest. Door een code rood kon hij aansluiting vinden en reed al snel op P10. Als 5de geëindigd. Wat was dat een fantastische finale om naar te kijken. Wat een mooie baan daar in Pieterzijl. Daarna mochten we richting Gersloot. Wederom een finale plek en hier eindigde Klaas als 7de. De 3e NK was in Rosmalen en daar zat het echt niet mee. Na een paar rondes vond Klaas het niet vertrouwd om verder te rijden en wilde verdere schade voorkomen. Achteraf viel het mee maar er moest gewerkt worden aan de auto. NK Rosmalen was voor ons van korte duur. Daarna met z’n alles richting Toldijk. Daar hehaalden we een 6de plek in de finale. De laatste NK die gereden is was in Gendringen. Pech in manche 2 maar ook in manche 3. In de finale als laatste uit de eerst bocht maar nog wel 9de geworden!

Al met al maar 1 cross geen finale gereden en tevreden. Wel zijn we van mening dat er echt meer in had gezeten. De pech bleef ons een beetje achtervolgen dit jaar. We zijn als 7de geëindigd in het klassement en dat is zeker niet verkeerd. De sprinter staat te koop en we zijn druk met brainstormen voor volgend jaar.

Tussen de NK’s door hebben we nog een aantal keren getest en zijn we ook naar het Masters weekend in Terwolde geweest. Hier was de zaterdag succesvol maar helaas voor iedereen weer erg nat. De zaterdag was een hoogtepunt in ons seizoen! Klaas won hier de finale!!

Afgelopen weekend zijn een aantal van ons nog naar Wije geweest. De sprinter was niet mee en Klaas had dus vrij. Maar zoals de meesten weten rijden Freerk en Beco (Hans) in een Postma Seat. Zij hebben dit jaar de Masters gereden. Twee van onze sponsoren, Willem Folkerts en Hans Kemker staan ook regelmatig aan de start bij een Masters autocross. Wat een lol met z’n allen..! Super dat we met z’n allen kunnen doen waar we zo blij van worden!
IMG_3267 (Small) IMG_3251 (Small) IMG_3262 (Small) IMG_3263 (Small)

Wij willen ook via deze weg iedereen die er altijd voor ons is wederom bedanken! Iedereen in ons team die altijd voor ons klaar staat! Onze sponsoren voor 2017 die we weer heel dankbaar zijn! We zijn trots op ons team. Gezelligheid wanneer het kan maar ook hard werken als het nodig is. We zijn altijd met een mooie groep en ieder doet zo zijn eigen dingetjes.

Dan nog even iets over de plannen voor volgend jaar. Iedereen die onze Facebook volgt weet dat Rients zijn zoon al een aantal jaren kart in het NK kampioenschap. Daan is afgelopen jaar 12 geworden en gaat volgend jaar zijn debuut maken in de autocross!! Daan gaat volgend jaar zijn eerste ervaringen opdoen in de autocross en wel in de juniorbuggy!  Een aantal onderdelen liggen al klaar en er is een A&P frame besteld. De jeugd is de toekomst en dat is bij ons team niet anders. Daan kan bijna niet wachten dus zal nog een lange winter worden voor hem. Wat zou het toch geweldig zijn als de juniorbuggy ook bij het NK betrokken wordt. Wij zijn in ieder geval voor maar dat is logisch nu. Wat is het toch fantastisch om te zien dat de 3de generatie op rij ook besmet is met het autocross virus.

Klaas zijn plannen voor volgend jaar liggen nog geheel open. De superklasse auto staat te koop en als die verkocht wordt is het tijd voor nieuwe plannen. Er is zeker interesse in de sprinter dus wij gaan er vanuit dat dit gaat lukken. We houden jullie natuurlijk op de hoogte van alle vorderingen met de juniorbuggy en ook als er nieuws is over de plannen van Klaas. Tot Cross…!

3 5 4 2