Verslagen / nieuws

Verslag AM Pieterzijl april 2018

Anders dan we gewend zijn werd afgelopen weekend de eerste Masters autocross gehouden op vrijdag en zaterdag. In verband met koningsdag kwam dit mooi uit en na zo’n cross weekend nog een vrije dag is zo gek nog niet… Dus de donderdag voor koningsdag die kant op. Onze truck met helaas maar 1 sprinter er in. Daan zijn eerste wedstrijd op klei. Klaas zijn sprinter is nog niet klaar. Door drukte op de zaak en de Junior Buggy is er weinig tijd over om de 1600 klaar te maken. We doen ons best deze zo snel mogelijk klaar te hebben maar zaken gaan voor natuurlijk.  Er stond voor die avond een gezellig feestje op de planning. Willem Folkerts tikte de 50 aan. Mooie Abraham bij de truck mocht natuurlijk niet ontbreken. Catering was top geregeld Willem! Heerlijk vlees voor op de BBQ, salades en nog veel meer. Een zeer geslaagde avond…

31417125_415535795558970_6342788938020683776_n

 

Vrijdag matchday! Daan rustig als altijd en had er erg zin in. Z’n 4de wedstrijd in de Junior Buggy en de aller eerst op klei. Kleine man tussen toch wel grote jongens. De 1ste manche mocht Daan starten vanaf de achterste rij. Daan z’n start was oke maar niet snel genoeg om naar voren te komen. Daan kwam op P11 terecht. Toen volgde er een rode vlag en tegenwoordig betekend dit een volledig herstart dus nieuwe ronde nieuwe kansen..
Deze herstart was perfect, als een speer schoot hij weg… Hij reed tussen de 2de rij door naar voren en dook als 5de de bocht in. Wat een goed begin want hij kwam ook als 5de over de finish!

Dan de tweede manche… Start vanaf de voorste rij en wat een start had de nog onervaren Daan. Kopstart en als eerste de bocht in. Ons hele team met zweethandjes aan de kant. Daan was niet de snelste maar reed de bochten perfect door en niemand kon hem daardoor voorbij komen. In de voor laatste ronde moest hij 1 plekje af geven en kwam als 2de over de eindstreep!

De finale van de eerste dag was wederom een mooie. Daan reed een mooie rit en kwam als 5de op de eind uitslag van dag 1 te staan! Weer een beker voor hem en op het podium! Na een lange en mooie eerste dag vol goede moed op naar de 2de dag!

foto pieterzijl

Dag 2 zag er goed uit tot er water uit de lucht kwam vallen. Voor iedereen natuurlijk hetzelfde maar echt zonde voor zo’n mooie cross als Pieterzijl. Daan mocht starten vanaf de 2de rij. Hij was aardig chill en had er zin in ondanks de natte en glibberige baan. Vanaf de start goed weg maar bij de eerste bocht toch wat voorzichtig en resulteerde in een goede plek op de baan. Meerder rijders gingen de fout in. Daan kwam terecht op P5. Hij heeft niet verkeerd om gestaan en heeft de auto keurig in bedwang gehouden. Iedere ronde steeds iets sneller en zo doende als nr 5 onder de finishvlag door! Het schoonmaak werk na deze manche was een flinke klus maar Daan had van deze glibberige manche genoten. De rit daarna was op een iets drogere baan en dus zat de snelheid er bij iedereen weer wat in. Niet goed opgelet en dus weten we niet precies op welke plek hij daar eindigde.

IMG_0725

Dan de FINALE!!!! De baan droogde steeds meer op en gelukkig maar want zo waren de finales nog goed te doen en spannend om naar te kijken. Daan zijn starts zijn echt zo goed! Hij schiet iedere keer weer weg alsof het niks is. Ook in deze finale maar hij werd vrij snel afgeknepen door twee rijders voor hem en dus moest hij van z’n gas af. Wel weer een mooie rit en net voor de finish kon hij nog een plekje pakken. Wederom een podium en een mooie beker want hij werd 7de!

Wat zijn we allemaal trots op die kleine 12 jarige Daan. Hij leert iedere cross zoveel. Doet veel ervaring op en laat echt zien dat ie zich inzet om het steeds nog beter te willen doen. Bekijkt na iedere rit het gemaakte filmpje en evalueert voor zichzelf wat er beter kan en wat goed is gegaan.

Tot slot nog even over onze Seat. Freerk reed deze keer in klasse 2 en 3. De eerste dag sloot Freerk goed af in klasse 2. Hij haalde hier een 3de plek en dus een mooie podium! Klasse 3 heeft een erg sterk deelnemersveld maar ook daar wist Freerk nog een 7de plek te halen. Een mooie eerste dag met mooie wedstrijden en goede resultaten. Dan de 2de wedstrijddag. In zowel klasse 2 als 3 werd hij 4de in de halve finale en dus voor beide rechtstreeks door naar de finales. In klasse 2 een goede 8ste plek en in klasse 3 was hij goed weg alleen zonder bril kom je niet veel verder. Wel nog een 7de plek en dus weer twee bekers!! Ook Freerk heeft genoten van deze twee dagen. Alles nog heel en dus geen schade.. Zoals iedereen wel veel schoonmaak werk. Willem Folkerts heeft met zijn Mr2 beide dagen klasse 2 op zijn naam weten te schrijven. Zaterdags nog een 4de plek in klasse 3. Rommert Hoogland reed zijn eerste wedstrijd met z’n nieuwe Seat. Hij reed alleen klasse 2 en kwam vrijdags net een plek te kort voor de finale. Zaterdags ook lekker op de natte klei baan gereden maar ditmaal wel de finale gehaald!

31478677_849497828587935_2700202138918715392_o 31668182_849503451920706_7325778914805022720_o

Wij kijken terug op een gezellig weekend met mooie wedstrijden. We willen iedereen bedanken voor alle hulp en steun. De belangstelling voor onze Junior Buggy is groot en dat geeft ons echt een goed gevoel. Daan zal dit hele jaar nog vele meters gaan maken.

Tot cross!!!!